Over Ons

Over Low End Theory

Low End Theory is in 2017 in het leven geroepen door gepassioneerde muziekprofessionals uit Deventer. De visie was om een creatieve broedplaats te creëren voor jongeren waar talentontwikkeling centraal staat. Een plek waar aspirerende DJ’s en producers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De dj-lessen en de producer opleidingen worden gegeven in het Burgerweeshuis, de poptempel van Deventer, waar vele nationale en internationale grootheden hebben opgetreden. Ook is hier mogelijkheid om na de lessen even met medestudenten een drankje te doen in het bijbehorende muzikantencafé.

Jonathan Tan is, naast oprichter, ook leraar bij Low End Theory. Onder alias Wantigga en als lid van hiphop formatie FATA heeft hij platen geproduceerd en uitgebracht onder diverse internationale labels, waarvan zijn laatste zelfs de dubbele platina status heeft bereikt.

Als DJ heeft hij mogen optreden op de meeste grote festivals in Nederland zoals Lowlands, Pitch, Solar en Pukkelpop en nog steeds tourt hij door Europa en Azië. Naast het maken van muziek en DJ’en, is Jonathan al vele jaren actief in het geven van workshops, lokaal en bij nationaal gevestigde opleidingen als de Herman Brood Academie.